Tekstschrijvert » Specials » Pasen

Pasen, wordt het een high tea, paasbrunch of een dagje uit?

Pasen, wordt het een high tea, paasbrunch of een dagje uit? Pasen wordt gezien als een Christelijk feest. Het is het belangrijkste christelijke feest in het kerkelijk jaar. Door de eeuwen heen zijn er steeds meer niet religieuze elementen aan het paasfeest toegevoegd, waardoor Pasen een belangrijk feest is geworden voor zowel de gelovigen als niet gelovigen. Het paasfeest, bestaat uit paaszondag en paasmaandag, waardoor velen een lang weekend vrij zijn. Dit weekend leent zich dan ook goed voor een dagje uit, paasbrunch of paashigh tea.

Oorsprong Pasen

Pasen is een Christelijk feest. Pasen wordt gezien als belangrijkste feest in het liturgische oftewel kerkelijke jaar. De christenen vieren tijdens Pasen de wederopstandig van Jezus uit de dood, drie dagen na zijn kruisiging.
Pasen volgt op de zogenaamde Goede week. De Goede Week is in het christendom de naam voor de week vanaf Palmzondag tot Stille Zaterdag. In deze week worden de belangrijkste christelijke gebeurtenissen herdacht zoals het sterven en verrijzen van Jezus. Deze week is ook de laatste week van de christelijke vastentijd.

Door de eeuwen heen zijn er steeds meer non-religieuze elementen aan het paasfeest toegevoegd zoals het eieren zoeken en de paashaas. Hierdoor is Pasen een groot feest geworden dan wereldwijd gevierd wordt door zowel gelovigen als niet gelovigen.

Paasbrunch

Tijdens Pasen wordt er veelal gebruncht. Een brunch is een gecombineerde maaltijd die het ontbijt en de lunch vervangt. Deze maaltijd wordt hoofdzakelijk genuttigd op zon- en feestdagen, waaronder vooral tijdens Pasen. Naast heerlijke verse broodjes en natuurlijk eiergerechten zijn er tal van mogelijkheden om de Paasbrunch tot een zeer geslaagd moment om te toveren.
Tips en recepten vindt je in het artikel: Lekkere recepten voor de Paasbrunch..

Een dagje uit tijdens Pasen

Het Paasweekend is vaak het eerste weekend van het jaar dat vele pretparken de deuren weer openen en is dan ook een zeer geschikt weekend voor een dagje uit.
Leuke uittips voor Pasen 2012 vind je in het artikel: Leuke uittips voor een dagje uit tijdens Pasen 2012.
Berlijn; favoriete bestemming tijdens Pasen

Berlijn; favoriete bestemming tijdens Pasen

Het lange weekend rondom Pasen is voor vele Nederlanders het weekend om er eens een weekendje tussenuit te gaan. In 2011 wordt dit wellicht nog interessanter, doordat de meivakantie in veel gevallen d…
Heerlijke recepten en tips voor een geslaagde Paasbrunch

Heerlijke recepten en tips voor een geslaagde Paasbrunch

Wat is er heerlijker dan tijdens de Paasdagen te genieten van een heerlijker Paasbrunch met het hele gezin. Deze tips en recepten zorgen er voor dat u Paasbrunch succes verzekerd is. Wat denkt u bijvo…
Lessugesties kleuters: Rekenactiviteiten rondom Pasen

Lessugesties kleuters: Rekenactiviteiten rondom Pasen

Pasen leent zich goed voor tal van leuke lessuggesties voor kleuters. Hierbij wordt al gauw gedacht aan knutselactiviteiten, maar ook rekenactiviteiten kunnen prima worden gehouden rondom het thema Pa…
Pasen, organiseer een gezellige Paas High Tea

Pasen, organiseer een gezellige Paas High Tea

Pasen is een prima gelegenheid om gezellig met het gezin of de familie te brunchen. In plaats van een paasbrunch kan er ook gekozen worden voor een Paas high tea. Een high tea wordt vaak wat later op…
Gepubliceerd door Tekstschrijvert op 06-04-2012. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.