Tekstschrijvert » Specials » Zwangerschap

Afvallen en sporten rondom de zwangerschap

Afvallen en sporten rondom de zwangerschap Sporten is gezond, wanneer je zwanger bent is dat niet anders. Toch is alle voorzichtigheid geboden tijdens je zwangerschap en is sporten niet altijd verstandig. Dat geldt ook voor de periode na ja bevalling. Je lichaam heeft het tijdens je zwangerschap zwaar gehad en moet langzaam weer in conditie komen. Afvallen en sporten na je bevalling mag wel, maar gun je lichaam de rust die het nodig heeft. Luister na je lichaam en doe rustig aan. Ga niet streng op dieet en vermijdt sommige sporten

Sporten tijdens de zwangerschap

Sporten is gezond. Het helpt je lichaam in conditie te houden en onze geest blijf er fit en ontspannen bij. Wanneer je zwanger bent is het nog steeds gezond om te sporten. Je lichaam blijft door het sporten in gezonde conditie en gewrichten blijven soepel. Vooral wanneer je voor je zwangerschap ook al een met regelmatig aan sport deed is sporten tijdens de zwangerschap heel gezond al vermijd je natuurlijk alle risico's. Wanneer je een ervaren sportster bent zijn in de eerste weken van je zwangerschap tot ongeveer 16 weken veel sporten nog veilig voor je zwangerschap. Je kunt hierbij denken aan sporten zoals tennissen, aerobics en steps. Na de 20ste is het verstandig om de rustigere sporten op te zoeken. Sporten zoals zwemmen en wandelen zijn tijdens de gehele zwangerschap gezond, mits je geen zwangerschap soepel verloopt en je geen beperkingen van je arts hebt opgekregen. Bij twijfels is overleg met een arts altijd verstandig.

Meer over sport en zwangerschap en antwoord op de vraag welke sporte mag ik beoefenen tijdens mijn zwangers lees je in het artikel: Sporten tijdens de zwangerschap, welke sporten wel of niet?

Sporten na de bevalling

Eindelijk na negen maanden zwangerschap is je baby eindelijk gezond ter wereld gekomen. Deze maanden van zwangerschap waren bijzonder, want er groeit opeens een heel klein mensje in je, maar het was ook ee periode va opoffering. Je ziet je lichaam maar zwaarder en zwaarder worden en na je bevalling ben je niet gelijk weer op je oude gewicht. Het liefst zou je na enkele weken na je zwangerschap het liefst weer fanatiek gaan sporten en op dieet gaan om deze zwangerschapskilo's kwijt te raken. Toch is dit niet verstandig. Je lichaam heeft het zwaar gehad en wil nu genieten van een heerlijke periode van rust.

Alles over sporten en het verliezen van je zwangerschapskilo's lees je in het artikel: Afvallen en sporten na bevalling.

Wanneer je baby een aantal maanden oud is het super leuk en gezond om samen met je baby te gaan sporten. Babyzwemmen is een gezonde en leuke optie.
Sporten tijdens de zwangerschap, welke sporten wel of niet?

Sporten tijdens de zwangerschap, welke sporten wel of niet?

Mag ik sporten tijdens de zwangerschap? Dat is een veel gestelde vraag door zwangere vrouwen. Vaak wordt er gedacht dat sporten ‘verboden’ is zodra men een paar maanden zwanger is. Echter, het tegende…
Sporten en afvallen na bevalling

Sporten en afvallen na bevalling

Enkele weken of maanden geleden ben je bevallen van fijne zoon of dochter. Je bent helemaal in de zevende hemel. Echter heeft de zwangerschap een groot nadeel gehad. Na de bevalling bleek dat je buik…
Babyzwemmen, zwemmen met je baby heeft positieve effecten

Babyzwemmen, zwemmen met je baby heeft positieve effecten

Zwemmen met je baby kan veel positieve gevolgen hebben. Zo heeft babyzwemmen positieve gevolgen op de geestelijke en lichamelijk ontwikkeling van je baby. Het is dan ook zeker niet onverstandig om met…
Gepubliceerd door Tekstschrijvert op 22-04-2012. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties
  • www.geboortecentrum.nl