Tekstschrijvert » Specials » Sinterklaas op tv
Teksten lezen: de geschreven woorden tot je laten inwerken

Sinterklaasprogramma's en tv-uitzendingen 2013

Sinterklaasprogramma's en tv-uitzendingen 2013 Op 16 november 2013 komt de Goedheiligman, samen met zijn vele Zwarte Pieten, weer in Nederland aan. Vanaf begin november 2013 zullen er daarom weer veel tv-programma's zijn die aandacht besteden aan de lange boottocht van Sinterklaas, de intocht van Sinterklaas en pakjesavond. Zo kunnen kinderen bijvoorbeeld dagelijks kijken naar Slot Marsepeinstein, de club van Sinterklaas en het Sinterklaasjournaal.

Het Sinterklaasjournaal 2013 met Dieuwertje Blok

Het Sinterklaasjournaal is een journaal dat dagelijks, vanaf 16 november 2013 tot en met 5 december 2013, wordt uitgezonden. Het Sinterklaasjournaal zal geheel in het teken staat van het verblijf van Sinterklaas in Nederland. Het Sinterklaasjournaal is iedere dag te zien op Nederland 3 om 18.00 uur.
Het programma wordt gepresenteerd door Dieuwertje Blok en verslaggevers Jeroen Kramer en Doleres Leeuwin. De verslaggevers zullen, vanuit diverse locaties in Nederland, samen zorgen voor dagelijkse reportages. Meer achtergrond informatie over het Sinterklaasjournaal en de besproken onderwerpen kunt u lezen in het volgende artikel: Het Sinterklaasjournaal 2013.

De intocht van Sinterklaas op tv

Op zaterdag 16 november 2013 komt Sinterklaas weer samen met zijn Zwarte Pieten aan in Nederland. De intocht van Sinterklaas wordt al sinds 1952 uitgezonden op de Nederlandse televisie. Alle informatie over de intocht van Sinterklaas kan men in dit artikel lezen.

Slot Marsepeinstein

Slot Marsepeinstein is een Sinterklaasprogramma dat dagelijks wordt uitgezonden op Nickelodeon. Slot Marsepeinstein is een productie van Nickelodeon in samenwerking met Studio 100. Het eerste seizoen van Slot Marsepeinstein werd uitgezonden van november tot december 2009. In 2013 wordt het vijfde seizoen van Slot Marsepeinstein uitgezonden.

De Club van Sinterklaas

De Club van Sinterklaas is een zeer populaire Sinterklaasserie die voor het eerst werd uitgezonden in 1999. De Pieten van de Club van Sinterklaas krijgen ieder jaar weer te maken met een groot mysterie. Dit mysterie moet opgelost worden voordat het grote feest van de Club van Sinterklaas gevierd gaat worden in Ahoy Rotterdam en in de Rhijnhal in Arnhem. In 2013 wordt de Club van Sinterklaas uitgezonden op RTL 4. De exacte uitzendtijden en meer informatie over de Club van Sinterklaas kan men lezen in het volgende artikel: De Club van Sinterklaas.

Sinterklaas in Sesamstraat

Sinterklaas werd in 1987, door Aart Staatjes, voor het eerst uitgenodigd om naar Sesamstraat te komen. De eerste aflevering uit 1987 had de opzet van een reguliere aflevering van Sesamstraat met deels Nederlands en deels Amerikaans scènes. De Nederlandse scènes lieten daarin beelden van Sinterklaas en Zwarte Piet zien. Na het eerste bezoek van Sinterklaas in Sesamstraat in 1987 werd de opzet van de Sinterklaasaflevering van Sesamstraat veranderd en werd er op 5 december een speciale Sinterklaasaflevering van Sesamstraat uitgezonden.

5 december

Sinds 2005 bestaat er geen speciale Sinterklaas aflevering meer van Sesamstraat. Tijdens de reguliere afleveringen van het kinderprogramma Sesamstraat wordt nu dagelijks aandacht aan Sinterklaas besteed, door gebruik te maken van de verhaallijnen van het Sinterklaasjournaal . Wel is er op 5-december een speciale aflevering van Sesamstraat die geheel in het teken staat van Sinterklaas. Tijdens deze uitzending zal er een complicatie worden uitgezonden van de Sinterklaasfragmenten die de voorgaande weken in de uitzendingen van Sesamstraat zijn uitgezonden.

Best bekeken kinderprogramma

Sinterklaas in Sesamstraat is al jaren immens populair bij jonge kinderen en behoort daardoor tot de best bekeken kinderprogramma's van Nederland aller tijden. De speciale Sinterklaasuitzendingen van Sesamstraat wonnen enkele belangrijke prijzen. Op Cinekid 1998 won de Sinterklaasaflevering van Sesamstraat in 1997 de Grote Kinderkast voor het beste jeugd fictieprogramma. In 1999 viel ook de editie van 1998 op hetzelfde festival in de prijzen, dit keer won het de publieksprijs.
Kinderen leren omgaan met Sinterklaasstress

Kinderen leren omgaan met Sinterklaasstress

Jaarlijks rond half november komen Sinterklaas en zijn vele Zwarte Pieten weer naar Nederland. Een leuke gezellige, maar ook vooral spannende tijd. Hoewel Sinterklaas een echte kindervriend is, brengt…
Gepubliceerd door Tekstschrijvert op 13-11-2012, laatst gewijzigd op 05-11-2013. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties
  • www.declubvansinterklaas.nl
  • www.ntr.nl
  • www.wikipedia.org
Schrijf mee!