Tekstschrijvert » Specials » Pdc darts
Teksten lezen: de geschreven woorden tot je laten inwerken

Wedstrijden van de PDC Darts

Wedstrijden van de PDC Darts Het PDC William Hill World Dart Championship is het bekendste evenement dat ieder jaar rond de kerstdagen en de jaarwisseling georganiseerd wordt. Wellicht is mede daardoor de Professional Darts Corporation of PDC de populairste dartorganisatie in de hele wereld. Dat is wellicht ook de reden, naast de immense populariteit van het darten, dat de beste darters van de wereld ervoor kiezen om zich aan te sluiten bij de PDC. Het PDC World Dart Championship wordt sinds 1994 gehouden.

De PDC dartkalender

Jaarlijks wordt er in de zomermaanden de PDC dartkalender voor het komende kalenderjaar vastgesteld. Meestal wordt in de maand augustus de dartkalender gepubliceerd. Op de dartkalender staan ook de darttoernooien die op het Europese vasteland worden georganiseerd. De meeste darttoernooien worden in het Verenigd Koninkrijk georganiseerd.

Livestreams

Ook in Nederland is er een grote dartfanatisme. Dat is een reden voor RTL7 om de darttoernooien uit te zenden. Hoewel bijna alle wedstrijden van de PDC-darttoernooien bij RTL7 live te volgen zijn via livestreams op de website van RTL7. Vele darttoernooien zijn daardoor gratis te zien, maar niet alle darts livestreams op RTL7 zijn gratis.

PDC WK Darts

Al meer dan twintig jaar wordt het WK Darts georganiseerd. Het WK Darts wordt georganiseerd onder de naam "PDC World Darts Championship". De eerste editie van de PDC World Darts Championship werd gehouden in 1994. Vanaf 1994 wordt het darttoernooi jaarlijks gehouden rond de jaarwisseling. Vanaf 2007 wordt het WK Darts gespeeld in het Alexandra Palace. Ondanks het feit dat het WK Darts grotendeels in december wordt gespeeld, heeft het PDC WK Darts de naam van het jaar waarin de finale wordt gespeeld. Tijdens dit wereldberoemde darttoernooi strijden er jaarlijks 72 deelnemers om de felbegeerde titel.
Schrijf mee!