Tekstschrijvert » Specials » Dierentuinen
Teksten lezen: de geschreven woorden tot je laten inwerken

Zoodiac Zoos, kleine dierenparken in een natuurlijk jasje

Veel mensen zoeken regelmatig een mogelijkheid om op een prettige wijze de dag door te brengen. Een bezoekje aan de dierentuin staat dan ook altijd wel garant voor een geslaagd dagje uit. Zowel jong als oud kijken bij een bezoek aan de dierentuin hun ogen uit. Eén van de vele mooie dierentuinen die Nederland rijk is, is een bezoek meer dan waard. Een bijzondere plek onder de dierentuinen, zijn de dierenparken van Zoodiac Zoos. Bij deze parken wordt er naar gestreefd om op een zo natuurgetrouwe weergave de dieren te laten verblijven. De dierenparken van Zoodiac Zoos hebben daarnaast een grote diversiteit aan flora en fauna. De dierenparken van Zoodiac Zoos; Aqua Zoo Friesland, Dierenpark Wissel Epe en Zoo Parc Overloon zijn 365 dagen per jaar geopend.

Zodiac Zoos

Zodiac Zoos is de overkoepelende organisatie van drie mooie dierenparken:
Dierenpark Wissel in Epe,
Zoo Parc Overloon in Overloon,
Aqua Zoo Friesland in Leeuwarden.

Doel

Het doel van Zodiac Zoos is om de bezoekers het bezoek zo te laten ervaren, dat de bezoeker zich bewust wordt en respect krijgt voor het belang van de flora en fauna. Het aanbod voor de bezoeker is gericht op:
  • recreatie,
  • educatie,
  • natuurbehoud,
  • wetenschap.

Onderwijs

Speciaal voor natuur en dierenliefhebbers is er de mogelijkheid om de opleiding diermanagement te volgen en stage te lopen bij de dierenparken van Zodiac Zoos. De Dierenparken van Zodiac Zoos zijn erkende leerbedrijven.

Kleinere dierentuinen

De dierenparken van Zodiac Zoos behoren allemaal tot de groep kleine dierentuinen in Nederland. Dit kleine zit hem in de samenstelling van de dieren. Olifanten en Giraffen zijn in deze dierentuinen niet te vinden. Bezoekers vervelen zich echter nooit in deze mooie dierenparken.

Diersoorten

In deze dierenparken zijn veel verschillende diersoorten. Hierbij is te denken aan:
  • ringstaarmaki's,
  • doodshoofdaapjes,
  • pinguïns,
  • wallibies.

Natuurlijke omgeving

De dieren verblijven in de dierenparken in een zeer natuurlijke omgeving. De dierenparken, behorende bij Zodiac Zoos, onderscheiden zich door een bijzondere flora en fauna en streven naar een zo natuurlijk mogelijke uitstraling.

Bezoekers

Het bijzonder in deze parken is, dat de bezoeker wel heel dicht bij de dieren kan en mag komen. Bij verschillende verblijven, zoals het lemureneiland of het verblijf van de pinguïns, is de bezoeker bij de dieren te gast en kan de bezoeker een wandeling maken door het verblijf. Tijdens de wandeling in het verblijf zullen de dieren om de voeten van de bezoeker heen waggelen of de ringstaartmaki’s gaan even uitrusten op de schouder van een bezoeker.

Gebruikte technieken

De parken van Zodiac Zoos maken gebruik van de technieken Landscape Immersion en Nature Settings. Door deze technieken voelen de dieren zich optimaal thuis in de dierenparken, waar ook de verblijven van de dieren zo natuurlijk mogelijk zijn ingericht. Door de inrichting zal ook de bezoeker zich thuisvoelen in de mooie natuur die deze dierenparken rijk zijn.

European Endangered Species Programme

De dierenparken van Zodiac Zoos nemen deel aan het European Endangered Species Programme (EEP's). European Endangered Species Programme is een fokprogramma's voor bedreigde diersoorten. De dierenparken van Zodiac Zoos zijn zeer succes vol. Door de vele jongen, die de parken van Zodiac Zoos ieder jaar weer mogen verwelkomen, kunnen de dierenparken een grote bijdrage leveren aan deze fokprogramma`s. Het initiatief tot deelname aan de fokprogramma`s van EEP is reeds genomen in 1985. Het internationale logo voor deze EEP's is een zwarte neushoorn met kalf. Het logo van het EEP kan dan ook bij een bezoek, aan één van de dierenparken van Zodiac Zoos, regelmatig worden aangetroffen.
Schrijf mee!